ALFA SPORT

Archief

Vindt hier het archief aan verslagen geschreven gedurende de ALFA SPORT WK Pool 2022.
____________________________
Verslagen archief
____________________________

29-11-2022

Strijd om de grote buit gaat nu echt losbarsten

Na het spektakel in de middag en de overwinningen van Brazilië en Portugal zien we redelijk grote verschuivingen in de brede middenmoot van de ranglijst. Zo maken Opa Lau en Sem Litjens de sprong naar het linkerrijtje door het hoogste aantal punten deze speelronde te scoren (15/24). Vanaf morgen zullen we echter pas echt grote verschuivingen op de ranglijst gaan zien. Dan worden immers de punten voor de eindstand in de groep bij jullie puntentotaal opgeteld. Elk goed voorspeld land is hierbij 4 punten waard. Heb je de volledige eindstand goed? Dan ontvang je dus maar liefst 16 punten. Onderaan dit bericht kun je daarom, buiten de gebruikelijke bestanden, de voorspellingen voor de eindstand van Groep A en B inzien. Wil je een algeheel overzicht? Raadpleeg dan ''De Prognoses - Wedstrijd 35 en 36 (Groep A)'' en ''De Prognoses - Wedstrijd 33 en 34 (Groep B)''.

Omdat we op de helft zitten van het aantal gespeelde wedstrijden ook een korte tussenstand met betrekking tot de bonusvragen:

Totaal aantal doelpunten: 81

Dit zijn er gemiddeld 2,53 per wedstrijd. Er wordt voorlopig gemiddeld gezien minder gescoord dan op het WK van vier jaar geleden. Sander Lutke Schipholt ligt momenteel op koers om deze benaderingsvraag precies goed te hebben.

Totaal aantal gele kaarten: 112

Het gemiddelde per wedstrijd ligt momenteel op 3,5. Dat is iets hoger dan in Rusland vier jaar geleden (=3,42).

Totaal aantal rode kaarten: 1

Met een doldwaze actie pakte keeper Wayne Hennessey rood in de wedstrijd tegen Iran. Op de rode kaart voor trainer Paulo Bento van Zuid-Korea na (wordt niet meegeteld) is dit de enige rode kaart tot nu toe.

Aantal keer gelijkspel vs. verlies/winst: 9 vs. 23

Tot nu toe zijn 9 wedstrijden geëindigd in een gelijkspel, waarvan 5 in 0-0. Het percentage gelijke spelen ligt hiermee op 28,13%. Houden we dezelfde lijn vast over 64 wedstrijden, eindigen 18 wedstrijden dus in een gelijkspel en 46 in een overwinning voor een van beide teams.

Eigen doelpunten: 0

Tot op heden nog geen enkel eigen doelpunt kunnen noteren, waar dit toch wel echt een leuke bonusvraag leek na het EK van 2020 (2021*), waarin maar liefst 11(!) eigen doelpunten gemaakt werden.

Meeste doelpunten voor: Spanje

Met 8 doelpunten gaat Spanje aan de leiding, gevolgd door Engeland met 6. De zevenklapper tegen Costa Rica kan wel eens bepalend zijn bij het verkrijgen van bonuspunten voor deze vraag.

Meeste doelpunten tegen: Costa Rica

Een clean sheet in een van beide wedstrijden en alsnog 7 doelpunten tegen. Costa Rica krijgt het voor elkaar.

Land met meeste gele en rode kaarten: Saudi-Arabië

8 stuks in totaal. Na twee duels staat Nederland daarentegen pas op 1 kaart: voor Matthijs de Ligt. Engeland kreeg er zelfs nog geen eentje.

27-11-2022

28/64

Het is dit jaar moeilijker dan ooit gebleken om een WK-pool in te vullen. De verrassingen blijven zich opstapelen: Iran verslaat Wales en pakt daarmee haar eerste WK-overwinning. Engeland komt na hun swingende 6-2 overwinning op hetzelfde Iran niet langszij de VS. Costa Rica richt zichzelf na de 7-0 oorwassing tegen Spanje op en verslaat reuzendoder Japan met 1-0. Hetzelfde Japan wat met 2-1 nog te sterk was voor Duitsland.
 
‏En wat te denken van Marokko, dat onder leiding van Hakim Ziyech onze zuiderburen met 2-0 het veld afstuurde. En Duitsland, wat na een matige eerste helft toch opeens het Duitse gaspedaal wist te vinden in de vorm van de antiheld en spits Fullkrug. Met het lichaam van een tank en een kanon van een shot schoot hij de hoop terug in de harten van onze Oosterburen. Met stip was dit de beste wedstrijd van het WK tot nu toe.

‏Speciale aandacht ook voor Lionel Messi. Onder immense druk na een nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Saudi-Arabië maakte Lionel, het wonderkind van Argentinië, het volledig waar. De Mexicanen speelde een goede wedstrijd en vochten voor elke centimeter. Maar hoe georganiseerd je ook verdedigd en hoe gefocust je ook bent, Messi komt altijd een keer vrij en dan ligt de bal er zomaar in. Zijn eerste doelpunt ging als een bevrijdende schokgolf door heel Argentinië en was de opmaat naar de 2-0 overwinning op Mexico. Het WK ligt weer volledig open voor de Argentijnen en een droom finale tussen Messi en Ronaldo leeft nog steeds.

‏En dan onze eigen jongens; wat een slappe hap. Kijk vooral even naar de statistieken. Nederland: natte tosti, lauwe havermout, halfzachte kaassoufflé, natte hond, miezer. Marco van Basten had in zijn nabeschouwing helemaal gelijk. Er zit geen bezieling in het elftal. Niemand corrigeert elkaar. Geen woordenwisseling. We hebben geen deugnieten, wel deugdoeners. Gelukkig hebben wij Gody Gakpo. Die met 1 schot PSV aankomende transferperiode wéér 20 miljoen euro rijker maakte. Dat is wel het lekkere aan voetbal commentaar: overdrijven en praten met superlatieven. Na de klinkende, swingende en eclatante 6-0 overwinning op Qatar worden we natuurlijk gewoon weer wereldkampioen! 

Dan over de stand: Het WK is inmiddels 28 wedstrijden oud en langzaam worden de verschillen groter. Het is Vince Pecasse die de koppositie inmiddels stevig in handen heeft. Hij voorzag onder meer een stuntje van Costa Rica tegen Japan en een nederlaag voor onze zuiderburen tegen Marokko. Dit brengt hem momenteel op een puntentotaal dat hoger ligt dan het door hem voorspelde aantal gele kaarten (=88). Navraag over het lage voorspelde aantal gele kaarten (er worden immers 64 wedstrijden gespeeld) leverde de volgende antwoorden op: ‘vong ich een mooi getal’ en ‘esse mos winnen mit de bonus vragen, dan bisse neet good bezig’.

Op de tweede plaats vinden we Milou Schiepers terug, die voorlopig haar vriend én captain van het eerste, Tristan Yigit, moet zoeken op de tweede pagina. De top 3 wordt gecompleteerd door Harry Bus, inmiddels een vaste waarde in de top 10.

Morgen de laatste wedstrijden van ronde 2 in de groepsfase en wederom staan er 4 potjes op het programma. Na deze potjes kunnen we de balans opmaken na precies de helft van het aantal wedstrijden dit WK.

D’r bie zeen, is mitmaken.

Tot morgen! 

24-11-2022

Derde keer 0-0 dit WK, Duitsland de boot in, Spanje opent met zevenklapper en matig België wint van Canada

Van alle 64 wedstrijden op het WK in 2018 werd er slechts in één wedstrijd niet gescoord. Frankrijk – Denemarken in de groepsfase eindigde destijds in 0-0. Dit jaar, na 12 wedstrijden, staat dankzij Marokko en Kroatië de teller al op 3. Het gebrek aan doelpunten tijdens speeldag 4 werd echter goed gemaakt door de Spanjaarden, die er alvast voor zorgden dat Costa Rica serieus gaat meedingen in de strijd om het land met de meeste doelpunten tegen.

De lach van de Duitsers, die tijdens de teamfoto al kort verdween, was ook na 90 (+8) minuten ver te zoeken. Rüdiger’s loopje zorgde voor hele slechte karma, waardoor een tweede enorme verrassing werkelijkheid werd. Na de wedstrijd van Argentinië, plaatst ook de wedstrijd van Duitsland de overwinning van Nederland op Senegal in een ander perspectief. Winnen is winnen en dat zal ook in het hoofd van de Belgen spelen vandaag. Allerminst overtuigend werd Canada verslagen (1-0).

De wedstrijd waarin vandaag zodoende het verschil gemaakt kon worden was Marokko - Kroatië. Harry (parkeer de) Bus voorzag een 0-0 en is daarmee de nieuwe lijstaanvoerder, op de voet gevolgd door Vince Pecasse. In de onderste regionen zien we momenteel vooral veel Alfa DNA terugkomen. Hub Stevens en Kevin Hermans, buiten de WK Pool vaak ook onafscheidelijk, zien we terug op een gedeelde laatste plaats. De in Qatar en op Hart van Nederland vertoevende Patrick Otten wist zijn puntenaantal deze speelronde te verdubbelen maar staat desondanks nu ongeveer op dezelfde plek als het aantal biertjes dat hij tot nu toe in Qatar heeft genuttigd: 82.

Tot morgen! | Vejo você amanhã!

23-11-2022

Nationale feestdag in Saudi-Arabië, nationale rouwdagvoor 32 deelnemers ðŸĪŠ

Argentinië was 36 wedstrijden op rij ongeslagen, maar tegen Saudi-Arabië ging het flink mis voor de mannen van Lionel Scaloni. Een flinke domper voor de 32 deelnemers die voor Argentinië hebben gekozen als wereldkampioen, want er zal zeer waarschijnlijk gewonnen moeten worden tegen Mexico én Polen om überhaupt de groepsfase te overleven. In totaal werd het prachtige aantal van maar liefst 1 punt verdiend bij deze wedstrijd. Mart Jongen was namelijk de enige die juist voorspelde dat Argentinië maar één doelpuntje zou maken. De overige 85 deelnemers (de organisatie zag twee deelnameformulieren over het hoofd) gingen volledig de boot in met een grotere overwinning voor Argentinië. Terechte nationale feestdag dus.

Verder zagen we een regerend wereldkampioen die een grote stap zette richting de volgende ronde met een 4-1 overwinning op Australië. Niet altijd vanzelfsprekend, gezien het feit dat de regerend wereldkampioen de afgelopen 3 edities telkens in de groepsfase al naar huis moest. Denk maar eens aan Italië in 2010, Spanje in 2014 en Duitsland in 2018. Frankrijk lijkt nu te gaan breken met die traditie.

Mexico - Polen en Denemarken - Tunesië besloten er geen spektakel van te maken en Lewangoalski had het vizier niet op scherp. De brilstand die na 90 minuten op het bord stond, was in beide gevallen slechts door één iemand voorzien: respectievelijk Luc Janssen en Milou Schiepers (samen met Ramon van Wersch de topscorer van deze ronde) vonden de 0-0 wel prima.

Vandaag extra bijgevoegd als bestandje: de Prognoses van de Landen. Waar ligt volgens de 86 deelnemers het eindstation voor elk land? Check het snel! Net als je voorspellingen voor weer een overvolle WK-dag met onder andere de clash tussen Marokko en Kroatië.

ðŸ”ĩðŸ”ĩðŸ”ĩðŸ”īðŸ”īðŸ”ī⚩ïļâšŠïļâšŠïļ

D'r bie zeen, is mitmaken

22-11-2022

Geer zeet d'r bie! De eesjte update!

Welkom. 84 deelnemers hebben zich dit jaar aangemeld voor de ALFA SPORT WK Pool 2022. Net als vorig jaar proberen wij jullie dit jaar weer dagelijks op de hoogte te houden van de tussenstand, verslagen en andere leuke feitjes. Voor vandaag houden we het kort.
De eerste twee speeldagen zitten erop en de eerste vier wedstrijden zijn gespeeld. Noppert hield de 0 en we hebben onze eerste 3 punten kunnen bijschrijven, Iran incasseerde er 6, Qatar was dramatisch en Bale kan het nog steeds.
Mand.
Uiteraard zien we geen grote verschillen in het klassement. Raf Houben mag zich echter de eerste trotste koploper van de ALFA SPORT WK Pool 2022, die dit jaar 84 deelnemers telt, noemen. 
Voor nu: open vooral de bijlagen met de voorspellingen en de prognoses voor speelronde 3 en geniet van een overvolle dag op het WK met maar liefst vier wedstrijden.
 
(One) Love voor alle deelnemers

20-10-2022

🏆🏆 𝗗𝗞ð—ē 𝗚ð—ēð—ē ð—ēð—ŧ 𝘄ð—ķð—ŧ 𝘁𝗞𝘁 €ðŸ°ðŸŽðŸŽ,- 🏆 🏆
âš― 𝘊ð˜Đð˜Ķð˜Ī𝘎 𝘰ð˜Ŋð˜ŧð˜Ķ ð˜ļð˜Ķð˜Ģð˜ī𝘊ð˜ĩð˜Ķ ð˜Ķð˜Ŋ 𝘷ð˜ķ𝘭 𝘊ð˜Ŋ âš―
ð–Đ𝗂𝗃 ð–ŧð–ū𝗉𝖚𝖚𝗅𝗍 𝗈ð–ŋ “ð–ąð–šð—†ð–ū𝗇ð–ū𝗓 𝗅𝖚 𝖞𝗈𝗎𝗉ð–ū à 𝗅𝖚 𝗆𝖚𝗂𝗌𝗈𝗇”, ð–―é 𝗄𝗋𝖚𝗄ð–ū𝗋 𝗏𝖚𝗇 ðŸĪðŸĒðŸĢ𝟊, 𝗐ð–ūð–―ð–ū𝗋𝗈𝗆 𝗐𝖚𝖚𝗋𝗁ð–ūð—‚ð–― ð—ð—ˆð—‹ð–―ð—!ðŸ‡Ŧ🇷

ð–Ģð–ū ð–Ī𝗇𝗀ð–ū𝗅𝗌ð–ū𝗇 𝗅ð–ū𝗄ð–ū𝗇 ð—ð—ˆð—‹ð—‚𝗀 𝗃𝖚𝖚𝗋 𝖚𝗅𝗅ð–ū𝗌 𝗀ð–ū𝗄𝗈𝗉𝗂ð–ūð–ūð—‹ð–― 𝗍ð–ū 𝗁ð–ūð–ŧð–ŧð–ū𝗇 𝗏𝖚𝗇 ð–―ð–ū ð–Ĩ𝗋𝖚𝗇𝗌ð–ū𝗇 𝗂𝗇 ðŸĪðŸĒðŸĢ𝟊. 𝖧ð–ūð–ū𝗅 ð–Ī𝗎𝗋𝗈𝗉𝖚 𝗓𝗈𝗇𝗀 𝗌𝗍𝗂ð–ū𝗄ð–ū𝗆 𝗆ð–ūð–ū 𝗆ð–ū𝗍 “ð–Ĩ𝗈𝗈𝗍ð–ŧ𝖚𝗅𝗅’𝗌 𝖞𝗈𝗆𝗂𝗇𝗀 𝗁𝗈𝗆ð–ū”. 𝖧ð–ū𝗍 𝗐𝖚𝗋ð–ū𝗇 ð–―ð–ū ð–Ļ𝗍𝖚𝗅𝗂𝖚𝗇ð–ū𝗇 ð–―ð—‚ð–ū 𝗆ð–ū𝗍 ð–ūð–ū𝗇 𝗉ð–ū𝗇𝖚𝗅𝗍𝗒𝗌ð–ū𝗋𝗂ð–ū ð–ū𝗋 𝗈𝗉 𝗁ð–ū𝗍 𝖚𝗅𝗅ð–ū𝗋𝗅𝖚𝖚𝗍𝗌𝗍ð–ū 𝗆𝗈𝗆ð–ū𝗇𝗍 ð–ūð–ū𝗇 𝗌𝗍𝗈𝗄𝗃ð–ū 𝗏𝗈𝗈𝗋 𝗌𝗍𝖚𝗄ð–ū𝗇. ð–đ𝖚𝗅 ð–Đ𝖚𝗇𝗍𝗃ð–ū ð–ē𝗆𝗂𝗍, ð–Ķð–ūð—‹ð–šð—‹ð–― ð–Đ𝗈𝗅𝗂𝗇𝗀 𝗈ð–ŋ 𝗍𝗈𝖞𝗁 𝖎𝖚𝗋𝗍𝗂𝗇 ð–Ķ𝖚𝗋𝗋𝗂𝗑 ð–―ð—‚ð— 𝗃𝖚𝖚𝗋 ð–―ð–ū 𝗄𝗋𝖚𝗄ð–ū𝗋 𝗏𝗈𝗈𝗋 𝗁ð–ū𝗍 𝖭ð–ūð–―ð–ūð—‹ð—…ð–šð—‡ð–―ð—Œ ð–ū𝗅ð–ŋ𝗍𝖚𝗅 𝗏ð–ū𝗋𝗓𝗈𝗋𝗀ð–ū𝗇? ð–Đ𝗂𝗃 ð–ŧð–ū𝗉𝖚𝖚𝗅𝗍! ðŸĶ

𝖧ð–ū𝗍 ð–ŧ𝗅𝗂𝗃ð–ŋ𝗍 𝗀ð–ū𝗄, ð–ūð–ū𝗇 ð–ķ𝖊 ð—†ð—‚ð–―ð–―ð–ū𝗇 𝗂𝗇 ð–―ð–ū 𝗐𝗂𝗇𝗍ð–ū𝗋, 𝗆𝖚𝖚𝗋 ð–―ð–ū ð–ū𝗇𝗂𝗀ð–ū ð–ū𝖞𝗁𝗍ð–ū 𝖠ð–Ŧð–Ĩ𝖠 ð–ēð–Ŋð–Ūð–ąð–ģ ð–ķ𝖊 ð–Ŋð–Ūð–Ūð–Ŧ 𝗓𝗈𝗋𝗀𝗍 𝗏𝗈𝗈𝗋 𝗌𝗉𝖚𝗇𝗇𝗂𝗇𝗀 𝖚𝗅𝗌 ð—ð–šð—‡ð—ˆð—Žð–―ð—Œ. 𝖎𝖚𝖚𝗋𝗅𝗂ð–ūð–ŋ𝗌𝗍 ðŸĢðŸĪðŸŦ ð–―ð–ūð–ū𝗅𝗇ð–ū𝗆ð–ū𝗋𝗌 𝗐𝖚𝗋ð–ū𝗇 𝖚ð–ŋ𝗀ð–ū𝗅𝗈𝗉ð–ū𝗇 𝗃𝖚𝖚𝗋 ð–―’𝗋 ð–ŧ𝗂ð–ū. ð–Ģð–ū 𝗏𝗋𝖚𝖚𝗀 𝗂𝗌: ð–ķ𝗂ð–ū 𝗀𝖚𝖚𝗍 ð–ū𝗋 ð–―ð—‚ð— 𝗃𝖚𝖚𝗋 ð—ð–šð—‡ð–―ð—ˆð—ˆð—‹ 𝗆ð–ū𝗍 ð–―ð–ū 𝗁𝗈𝗈ð–ŋð–―ð—‰ð—‹ð—‚ð—ƒð—Œ? ð–ķð–ūð–―ð–ū𝗋𝗈𝗆 𝗓𝗎𝗅𝗅ð–ū𝗇 𝗐𝗂𝗃 𝗃𝗎𝗅𝗅𝗂ð–ū ð–―ð–šð—€ð–ū𝗅𝗂𝗃𝗄𝗌 𝗆ð–ū𝗍 ð–ūð–ū𝗇 𝗐ð–ūð–―ð—Œð—ð—‹ð—‚ð—ƒð–―ð—ð–ū𝗋𝗌𝗅𝖚𝗀 ð–ū𝗇 ð–ūð–ū𝗇 𝗉𝗈𝗈𝗅𝗍𝗎𝗌𝗌ð–ūð—‡ð—Œð—ð–šð—‡ð–― 𝗎𝗉-𝗍𝗈-ð–―ð–šð—ð–ū ð—ð—ˆð—Žð–―ð–ū𝗇. ð–Ģ𝗂𝗍 𝗂𝗌 𝗁ð–ū𝗍 𝗆𝗈𝗆ð–ū𝗇𝗍 𝗈𝗆 𝗃𝗎𝗅𝗅𝗂ð–ū 𝗏𝗈ð–ū𝗍ð–ŧ𝖚𝗅𝗄ð–ū𝗇𝗇𝗂𝗌 𝗍ð–ū ð–ū𝗍𝖚𝗅ð–ū𝗋ð–ū𝗇 ð–ū𝗇 𝗆ð–ū𝗍 𝗆𝗈𝗈𝗂ð–ū 𝗉𝗋𝗂𝗃𝗓ð–ū𝗇 𝗍𝗁𝗎𝗂𝗌 𝗍ð–ū ð–ŧ𝗅𝗂𝗃𝗏ð–ū𝗇.

𝙒𝙞𝙚 ð™Đ𝙊𝙞ð™Ēð™Đ 𝙚𝙧 𝙎𝙚𝙚𝙧 𝙞ð™Ģ ð™Ī𝙛 𝙎𝙞𝙚 𝙞ð™Ļ ð™Ļ𝙖ð™Ē𝙚ð™Ģ ð™Ē𝙚ð™Đ 𝙙𝙚 𝙚𝙚𝙧ð™Ļð™Đ𝙚 ð™Ĩ𝙧𝙞𝙟ð™Ļ 𝙚𝙚ð™Ģ 𝙜ð™Ī𝙚𝙙 ð™Ļð™Đð™šð™Ą, 𝙝ð™Īð™Ī𝙧? ðŸĨ‡ 

ðŸ”ĩðŸ”ĩðŸ”ĩðŸ”īðŸ”īðŸ”ī⚩⚩⚩

𝘋’ð˜ģ ð˜Ģ𝘊ð˜Ķ ð˜ŧð˜Ķð˜Ķð˜Ŋ 𝘊ð˜ī ð˜Ū𝘊ð˜ĩð˜Ūð˜Ē𝘎ð˜Ķð˜ŊDeel op FacebookAdres
ALFA SPORT
Oirsbekerweg 90
6438HC Oirsbeek

Contact
046-4433107
info@alfasport.nl