ALFA SPORT


WK Pool

Het WK 2022 is ten einde. We zien je graag opnieuw bij het EK2024. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier of via onze socials.

Sjiek dat geer d'r bie woart!

Overige links

____________________________
Verslag
____________________________ 

Wat een finale! 🐐🏆🇦🇷

Het is Lionel Messi die het WK dan ein-de-lijk weet binnen te slepen. Een kroon op zijn imposante carrière, maar wat was het ongelofelijk spannend. De wedstrijd gaat uiteindelijk de boeken in als de ‘’allerziekste finale ooit’’, aldus Kevin Hermans.

 'Ramenez la coupe à la maison. Allez les bleus, allez’. Het werd vooraf aan de wedstrijd nog luidkeels gezongen door de Franse fans. De wedstrijd leek echter heel snel af te lopen in een ware deceptie voor de Europeanen. Het waren immers de Argentijnen die vanaf minuut één de boventoon voerden in strijdlust, passie en voetbalspel. De missie was immers duidelijk. Lionel Messi MOET en ZAL een wereldkampioenschap winnen.

 De Argentijnen leken hard op weg naar hun einddoel. Met een 2-0 voorsprong in 79ste minuut leek niks meer in de weg te staan. Frankrijk heeft alleen ook een Woutje Weghorst, maar dan in de vorm van Kylian Mbappé. Hij zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat uiteindelijk 120 minuten op de klok en penalty’s ervoor moesten zorgen dat de befaamde wereldbeker mee naar Argentinië kon. Het maakte hem daarnaast topscorer van het toernooi en dat gaf voor twintig spelers 10 extra bonuspunten. Dertien spelers voorspelden daarnaast Frankrijk als meest scorende land van het toernooi, een vraag die tevens goed was voor 10 bonuspunten.

 Zo zie je maar: Je cijfers kunnen nog zo goed zijn als die van Frankrijk, je kunt nog naast de pot pissen.

 Er zijn echter velen die Argentinië vooraf bestempeld hadden als wereldkampioen. Maar liefst 32 deelnemers hebben hiermee de volle 30 punten gepakt, waardoor de ranglijst op de laatste speeldag nog volledig overhoop werd gegooid. In de top 20 van gisteren (voor Kroatië - Marokko) waren dit Stan Wolters, Marc Hermens, Ruben Custers, Sander Kuipers, Karin Hermens, Jos de Koster, Sem Brekelmans, Lars Toonen en Bart Kerkhof. Zoals eerder aangegeven zaten daarentegen slechts zeven deelnemers met de billen geknepen voor Frankrijk. In de top 20 waren dit Milou Schiepers, Nina Litjens en winnaar van afgelopen jaar, Sjef Meisters. Helaas zag met name Milou de 30 punten voor het goed voorspellen van de wereldkampioen (en hiermee een zekere top 10 klassering) in rook op gaan.

Waar heel Nederland geteisterd werd door Code Oranje, hadden de deelnemers van de ALFA SPORT WK Pool 2022 te maken met een aardbeving van 9,0 op de schaal van Richter. We zien enkele bizarre verschuivingen, waarbij Thimo Leerssen (+46) en het duo Martin Vrösch/Celine Legerstee (-34) de kroon spannen. En wat te denken van Vince Pecasse, de man die dagenlang iedereen volledig gek maakte en maar bovenaan bleef vertoeven. Hij eindigt als de trotse nummer 64 van deze editie. Patrick Otten daarentegen bleef, zoals we hem kennen uit het café, zeer stabiel. Vanaf speeldag 12 was hij de nummer 1 van onder, een plek die de op dat moment in Qatar vertoevende Patrick nooit meer zou afstaan. Zodoende is hij de opvolger van Coen Cremers als winnaar van de troostprijs! Patrick, proficiat! Betjes plaatsen gaat je toch altijd beter af.  

Maar wie o wie gaat er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor? Eergisteren werden er al een aantal kanshebbers getipt en die gedachtegang bleek niet ongegrond. Het volledig correct voorspellen van de finale was al enorm veel punten waard en daar kwam ook nog eens het goed voorspellen van de wereldkampioen en een gelijkspel tussen beide landen bovenop. Uiteindelijk scheelde het door de bonusvragen bijzonder weinig tussen de nummer 1 en 2, maar het is onze eigen Ruben Custers die met maar liefst 458 punten aan het langste eind trekt. Uiteraard volledig passend in het straatje van dit WK, waarin Lionel Messi regelmatig met complottheorieën in verband werd gebracht. Gelukkig kunnen we door de gegeven strafschoppen aan Frankrijk concluderen dat beide complottheorieën de prullenbak in kunnen. Sem Brekelmans was net als Frankrijk enorm dichtbij, maar uiteindelijk werd de Pool beslist door de loterij die Bonusvragen heet. Sem nam de bonusvragen beter, maar was niet in staat om Ruben de verkeerde hoek in te sturen.  

Stan Wolters pakt zoals zo vaak het podium en Sander Kuipers en Karin Hermens weten hoe ze moeten pieken op het juiste moment, zij worden respectievelijk vierde en vijfde. De top 10 (de prijswinnaars) wordt vervolledigd door Lennart Jungbauer, Lars Toonen, Tijmen Dassen, Jos de Koster en Kay Douven. Bart Kerkhof en Marc Hermens moeten genoegen nemen met hetgeen wat normaal de vierde plek brengt, de ondankbare gedeelde 11de plek. Voor Milou Schiepers en Sander Lutke Schipholt zijn de druiven het zuurst: slechts een 16de en 18de plek. Daartussenin bevindt zich, wederom verdienstelijk, de winnaar van vorig jaar: Sjef Meisters.

Hieronder de uitslagen omtrent de bonusvragen:

Open vragen (10 punten per goed antwoord)

Topscorer van het WK: Kylian Mbappé (8)

Speler die eigen doelpunt maakt: Enzo Fernández, Manuel Neuer, Nayef Aguerd (door niemand correct voorspeld)

Land met de meeste doelpunten voor: Frankrijk (15) 

Land met de meeste doelpunten tegen: Costa Rica (11)

Land met de meeste rode en gele kaarten:Argentinië (18)

Benaderingsvragen (beste 10 antwoorden krijgen 10 punten)

 Aantal gescoorde doelpunten: (let op: doelpunten in de verlenging conform het reglement niet meegerekend): 168. Volledig correct voorspeld door Jeroen Meisters en Ruben Custers.

 Aantal gegeven gele kaarten: (let op: een indirecte rode kaart in een wedstrijd, 2x geel, telt conform het reglement als een rode kaart): 223. Volledig correct voorspeld door Daan Pinckers.

 Aantal gegeven rode kaarten: 5 (rode kaart bondscoach Paulo Bento van Zuid-Korea meegerekend). Meer dan 10 volledig correcte antwoorden.

 Aantal keer gelijkspel: 15 

Aantal keer winst/verlies: 49

Stellingen (5 punten per goed beantwoorde stelling) 

Van de zestien finale wedstrijden worden zes wedstrijden of meer beslist door een verlenging of
strafschoppenserie.
ONEENS (72% goed, dit scheelde weinig: het waren er 5 die toevallig ook allemaal eindigden in een strafschoppenserie)

De finale van het WK zal worden gespeeld door twee landen die in de groepsfase eerste van de
groep zijn geworden.

EENS (88% goed) 

Het land dat zich aan het einde van het toernooi wereldkampioen mag noemen is één van de
landen uit groep A, B, C of D.

EENS (67% goed) 

De topscorer van het toernooi of één van de topscorers was in het seizoen 2021/2022 ook
topscoorder van de nationale competitie, Europa League of Champions League.

EENS (33% goed; Kylian was topscorer van de Ligue 1 in 2021/2022)

 Gedurende het toernooi worden er niet meer dan zes doelpunten gescoord in één wedstrijd

(inclusief een eventuele verlenging).

ONEENS (36% goed, dankjewel Engeland en Spanje)

De prijzen voor de prijswinnaars zullen spoedig uitgereikt worden. Hierover meer op onze socials! Wij willen jullie allemaal bedanken voor jullie deelname en hopelijk tot over twee jaar. We sluiten af met de pijnlijke woorden: Viva la Argentina. We overdrijven daarbij niet eens als we zeggen dat deze woorden heel pijnlijk zijn voor de uiteindelijke nummer 1, die namelijk gewoon voor Les Bleus was. 9 december 2022 is namelijk niet heel lang geleden!

🔵🔵🔵🔴🔴🔴⚪️⚪️⚪️ 

D’r bie zeen, woar mitmaken!

De Ranglijst

____________________________

laatste update: 19-12-2022 10:00

Klik op de links om de pagina's te openen.
Deel op FacebookAdres
ALFA SPORT
Oirsbekerweg 90
6438HC Oirsbeek

Contact
046-4433107
info@alfasport.nl