ALFA SPORT

Martin Vrösch stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van ALFA SPORT

do 22 dec

Na vijf seizoenen met mooie hoogtepunten zal hoofdtrainer Martin Vrösch aan het einde van het huidige seizoen 2022-2023 terugtreden als hoofdtrainer. Martin blijft echter verbonden aan onze club en zal verder gaan als verenigingsmanager van ALFA SPORT.

Martin Vrösch en ALFA SPORT blikken terug op een goede en langdurige samenwerking als hoofdtrainer van de club. In het eerste seizoen (2018-2019) had de selectie van ALFA SPORT te maken met vele blessures. Het seizoen eindigde uiteindelijk op een vijfde plaats. 

Het seizoen 2019-2020 liep op windeieren en ALFA SPORT stond op kampioenskoers. Met zeven punten los van de nummer twee en nog tien wedstrijden te gaan stond het eerste elftal er rooskleurig voor. Helaas bracht Covid-19 roet in het eten en mocht het seizoen omwille van deze pandemie niet doorgaan. Einde kampioens droom. Ook het seizoen 2020-2021 mocht omwille van Covid-19 niet worden uitgespeeld.  

In het afgelopen seizoen 2021-2022 werd al snel duidelijk dat Alfa Sport niet meer zou zijn dan een stabiele middenmoter. Er viel halverwege weinig eer meer te behalen en daarom werd de blik al snel op het nieuwe voetbaljaar geworpen. Het seizoen ging vervolgens als een nachtkaars uit.

Hoe anders is dat dit jaar, waarin de nodige versterkingen een kwaliteitsimpuls hebben gegeven aan de selectie. Met een eventuele winst op de helaas uitgestelde wedstrijd tegen WDZ mocht ALFA SPORT zich tot winterkampioen uitroepen. De wedstrijd is vanwege de weersomstandigheden helaas verplaatst naar het nieuwe jaar. Bovendien telt alleen de stand aan het einde van het seizoen en zijn er dus nog vijftien potten te gaan. 

Martin was echter gedurende deze periode niet alleen een trainer van het eerste elftal. Met zijn betrokken en bevlogenheid staat hij te kennen als een verbinder binnen de club. Zo heeft hij veel aandacht voor de jeugd binnen de vereniging, is hij nauw betrokken bij de overige selectie elftallen en is ook de derde helft altijd een leidende rol weggelegd voor Martin. Op dat vlak zullen wij Martin’s kwaliteiten dan ook blijven benutten, maar dan als verenigingsmanager van ALFA SPORT.

Martin Vrösch over zijn besluit: “Na vele mooie jaren als hoofdtrainer van de club, vraagt mijn privé situatie om een stap terug te doen en terug te treden als hoofdtrainer. Mijn contract voor het leven bij ALFA SPORT wil ik echter blijven waarmaken. Na aankomend seizoen zal ik daarom als verenigingsmanager binnen de club gaan fungeren. Laten we hopen dat we aan het einde van dit seizoen met de mooiste prijs ervan door kunnen gaan.“

Voorzitter Paul Lintzen van ALFA SPORT: “Martin voor de club behouden was misschien wel belangrijker dan een geschikte opvolger vinden. Waarom? Die zouden we toch niet vinden! Een tweede Martin is er niet. Hij heeft de afgelopen periode steeds vaker met ons overleg gehad hoe wij onze vereniging weer een stap verder kunnen brengen. Continu verbeteren van onze (jeugd)leden, trainers en coaches is een ambitieus plan waar hij zijn ei in kwijt wil. Als verenigingsmanager gaan wij onszelf en Martin een rol geven die wij noodzakelijk vinden om verdere groei en verbetering te realiseren. Hij stopt als trainer en gaat nu de grote lijn voor de toekomst bewaken. Onze nieuwe trainer ziet in deze aanpak een belangrijke reden om voor Alfa Sport te kiezen. Dus….Martin stopt niet maar gaat ons verder brengen op de ingeslagen weg!“

Natuurlijk is nu de vraag wie het stokje van Martin na dit seizoen zal overnemen. Daarover later meer! Volg onze socials of bekijk de website om op de hoogte te blijven.

🔵🔵🔵🔴🔴🔴⚪️⚪️⚪️

D'r bie zeen, is mitmaken

Deel op Facebook
Adres
ALFA SPORT
Oirsbekerweg 90
6438HC Oirsbeek

Contact
046-4433107
info@alfasport.nl