ALFA SPORT

Hoeveel verdient een voetballer per jaar?

wo 29 mrt

De vraag van 1 miljoen! Oftewel 87,5 miljoen! Hoeveel verdient een voetballer per jaar? We hoeven je niet te vertellen dat voetbal niet alleen de populairste, maar tegelijk ook de best betaalde sport ter wereld is. Met naar schatting 250 miljoen kijkers wereldwijd genieten de voetballers enorme belangstelling van het grote publiek en van de voetbalfans in het bijzonder.

Loon, televisierechten en reclameopbrengsten

De clubs en nationale teams betalen hun spelers astronomische bedragen aan salarissen en dat naast de bedragen die ze opstrijken van shirt-sponsors en televisierechten. De sterspelers van de grote teams krikken hun loon ook nog eens op met riante vergoedingen uit reclame- en advertentiecampagnes voor de bekende multinationals. De FIFA werpt zich daarbij op als het platform bij uitstek voor merken als Nike, Adidas, Pepsi en verschillende andere grote voetbalsponsors.

En dan hebben we het nog niet gehad over de commerciële activiteiten van onze voetbalgoden naast het veld. Denken we maar aan de onderbroeken van CR7 of de Messi-voetbalschoen. Sommigen – zoals Vincent Kompany – zoeken dan weer een extra zakcentje in de horeca door het openen van restaurants en sportcafés.

Top 10 best betaalde voetballers 2016

Je bent wellicht zeer nieuwsgierig naar de best betaalde voetballers van 2016. We laten je niet langer op je honger zitten en presenteren je hier de best betaalde voetbalspelers van 2016. Cristiano Ronaldo was met ruim 77 miljoen euro per jaar de best betaalde voetballer in 2016. Deze bedragen zijn duizelingwekkend hoog, zeker als je dat omrekent: Per jaar verdient Ronaldo € 87,5 miljoen, per maand is dat € 7.29 miljoen, per week € 1.68 miljoen en per dag € 238.356!

  1. Cristiano Ronaldo – Real Madrid - 87,5 miljoen
  2. Lionel Messi – Barcelona - 76,5 miljoen
  3. Neymar jr – Barcelona - 55,5 miljoen
  4. Gareth Bale – Real Madrid - 41,0 miljoen
  5. Carlos Tevez – Boca Juniors – 41,0 miljoen
  6. Ezequil Lavezzi - Hebei Fortuna (China) - 28,5 miljoen
  7. Zlatan Ibrahimovic Manchester United - 33,1 miljoen
  8. Wayne Rooney – Manchester United - 23,0 miljoen
  9. Andrès Iniesta – Barcelona – 21,5 miljoen
  10. Luis Suarez – fc Barcelona – 20,4 miljoen

Zoals je ziet, hoeven de stervoetballers niet om hun oude dag te vrezen. Heel anders is het gesteld met de “mindere” goden of gewoon gemiddelde voetballers. Zij kijken na hun loopbaan best uit naar een ander beroep of een tweede leven als voetbaltrainer.

Deel op Facebook



Adres
ALFA SPORT
Oirsbekerweg 90
6438HC Oirsbeek

Contact
046-4433107
info@alfasport.nl