ALFA SPORT

Corona-update vanwege stoppen competitie

do 02 apr

 Alfa Sport hoopt deze coronacrisis te doorstaan op basis van solidariteit en creativiteit. Lees hieronder meer over hoe wij denken deze tijd door te komen. Wij kunnen daarbij jullie (creatieve) hulp gebruiken!


Ons voetbalhart huilt, maar ons verstand juicht. De boodschap vanuit onze overheid vanwege de coronacrisis is helder: sportcomplexen blijven gesloten en alle samenkomsten zijn verboden tot 28 april. Dit heeft de KNVB doen besluiten om alle competities van het amateurvoetbal niet meer te hervatten. Er zullen dit jaar dus geen kampioenschappen gevierd worden en er zullen geen degradanten treuren op de Alfa Sport Arena. Het bestuur van Alfa Sport heeft alle begrip voor dit besluit en zal zich via de diverse kanalen melden wanneer trainen wel weer mogelijk is.

In deze ongekende tijd blijkt maar weer dat voetbal toch echt (de belangrijkste) bijzaak is. Het is chaos in ziekenhuizen en de schrik zit er bij menigeen goed in, terwijl het soms onwerkelijk stil is op straat. Binnen de geledingen van onze vereniging zijn er helaas ook getroffenen van dit lelijke virus. Alfa Sport steekt hen een hart onder de riem en we hopen op de dag dat de waanzin van alledag gaat liggen. Voor iedereen geldt dan ook: blijf gezond!

 Wat betekent deze crisis op dit moment voor ons als club?

Gemeenschappelijk zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen om thuis, op school, op werk of anderszins deze tijd te boven te komen. Dit geldt ook voor Alfa Sport als vereniging. Daarvoor kunnen wij jullie sportieve gebaren goed gebruiken. Wij vragen dan ook om jullie solidariteit én creativiteit!

Wij hopen iedereen binnenboord van onze club te houden en sterker als club sterker uit deze crisis komen. Sportbreed geldt op dit moment het standpunt dat we de kosten die we met z’n allen maken zoveel mogelijk met z’n allen dragen. Oftewel, de vaste lasten van onze vereniging blijven doorlopen, maar de inkomsten zijn schrikbarend gedaald. Om die reden vragen we jou om jouw solidariteit en adviseren we je om lid te blijven en de resterende contributie voor dit seizoen te betalen. Statutair is dit ook vastgelegd in artikel 13.4. Desondanks willen we nog bezien tijdens de nog te plannen ALV of er misschien ruimte is om de contributie vanaf april te verrekenen met de contributie voor het nieuwe seizoen. Wij hopen echter dat dit niet nodig zal zijn. We willen het nieuwe seizoen namelijk beginnen met het vieren van mooie doelpunten en overwinningen. Niet met het misschien extra verhogen van de contributie.

Wat als deze crisis ‘voorbij’ is?

Afhankelijk van alle ontwikkelingen spreken wij de hoop uit om zo snel mogelijk een balletje te kunnen trappen. Er wordt al naar mogelijkheden gekeken om bijvoorbeeld binnen Beekdaelen vriendschappelijke wedstrijden/toernooien/minicompetitie te spelen, zowel voor onze jeugd, als de senioren.

Nu we als voetballers niet meer met onze benen kunnen spreken, zijn we daarnaast benieuwd of er nog andere talenten binnen onze vereniging te vinden zijn. We zullen ook als voetbalvereniging een zware tijd tegemoet gaan en zijn bezig met plannen om extra inkomsten te genereren. We hopen de uitkomst van deze crisis te kunnen verlichten door onze, maar ook jullie creatieve ideeën.

Heb jij een leuk idee om Alfa Sport deze crisis en daar voorbij te helpen? Denk met ons mee en laat jullie creatieve geest gerust horen! Volg hiervoor onze Facebookpagina en stuur ons daar een bericht of mail naar info@alfasport.nl.

We proberen jullie zo up-to-date als mogelijk houden, maar voor nu: houwt uch goot! 

Met sportieve groeten,

Het bestuur van Alfa Sport

Deel op FacebookAdres
ALFA SPORT
Oirsbekerweg 90
6438HC Oirsbeek

Contact
046-4433107
info@alfasport.nl