ALFA SPORT

ALFA SPORT x Shot on Target

za 20 mei

Vanaf vandaag zijn we trotse gebruiker van het Shot on Target camerasysteem!

Wij als VV ALFA SPORT zijn een moderne vereniging die volop in ontwikkeling is. Een vereniging die enorm trots is op al haar spelende leden. Onze leden kijken natuurlijk volop naar idolen als Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé of Erling Haaland. Geweldige momenten worden vastgelegd door de vele aanwezige camera’s. Hoe gaaf zou het zijn als we ook naar onze eigen idolen en doelpunten kunnen kijken?!

Als vereniging willen we immers al onze droomdoelpunten graag voor jullie vastleggen. Op social media zijn we inmiddels bij onze selectie elftallen al volop aanwezig, maar helaas is het simpelweg onmogelijk om bij iedere wedstrijd fysiek aanwezig te zijn om momenten vast te leggen. Gelukkig biedt de innovatie hiervoor een oplossing.

Wellicht hebben jullie de installatie al gezien in de doelpalen op ons hoofdveld. Vanaf aankomend weekend zullen we immers officieel starten met een nieuwe pilot genaamd Shot on Target.

Shot on Target is een systeem dat automatisch zal draaien gedurende de door de KNVB ingeplande wedstrijden en zal alle (potentiële) doelpunten automatisch vastleggen. Deze beelden worden vervolgens geüpload richting een server welke te benaderen is via de app van Shot on Target. Via de server zijn de doelpunten vervolgens terug te kijken. Deze server is openbaar voor iedereen, waardoor je jouw droomdoelpunt ook zelf kunt delen via je eigen sociale media.

Wij zijn ontzettend trots dat VV ALFA SPORT de eerste vereniging van het zuiden is die dit systeem mag gebruiken. In een tijd van digitalisatie geloven wij dat zulke innovaties het spelplezier enkel verhogen en dat spelende leden het gaaf vinden om hun doelpogingen en doelpunten te kunnen terugzien.

Om de privacy van onze leden maar zeker ook de leden van de bezoekende verenigingen te waarborgen, is het belangrijk dat we jullie uitleggen hoe het systeem werkt en hoe jullie er mee moeten omgaan. Om die reden volgt er op de volgende pagina een stappenplan.

 1. Bij het betreden van de ALFA SPORT ARENA worden alle bezoekers erop geattendeerd dat er beelden worden gemaakt op ons voetbalterrein.
 2. Bij het betreden van het terrein ga je akkoord met het feit dat er beelden worden gemaakt op het voetbalterrein, tenzij je dit mondig bezwaar kenbaar maakt bij de coach van de thuispartij, het secretariaat of het bestuur.
 3. Als trainer is het raadzaam om de trainer van de tegenpartij erop te attenderen dat er beelden worden gemaakt. Dit om achteraf bezwaar te voorkomen.
 4. Het Shot on Target systeem zal in alle door de KNVB geplande wedstrijden automatisch filmen.
 5. Zodra er door één spelend individu of de ouders/ verzorgers van een spelend individu bezwaar wordt gemaakt op het maken van beelden dan dient het Shot on Target systeem te worden uitgeschakeld. Dit gaat als volgt:
  1. Scan de QR-codes die op de doelpalen zijn geplakt. Let op: beide doelpalen dienen individueel te worden gescand!
  2. Je kunt het systeem vervolgens via de webpagina uitschakelen. Het systeem zal dan geen beelden maken en dus ook geen beelden uploaden.
  3. Wanneer er achteraf bezwaar volgt tegen het maken van beelden dient men zich te wenden richting Shot on Target. Dit kan via de app of via de website.
  4. Staat de wedstrijd of jouw potje voetballen niet ingepland in het systeem en wil je toch beelden maken? Ook dat kan! Scan dan de QR-code op (een van) de doelpalen en kies vervolgens zelf voor hoeveel minuten jij jouw momenten wilt vastleggen. Zo kunnen zelfs alle (mogelijke) doelpunten worden vastgelegd tijdens een hobbymatig potje voetbal.

Bij een succesvol verloop van de pilot zullen we vanaf komend seizoen alle momenten blijven volgen. Wij gaan ervan uit dat de pilot succesvol zal verlopen. Shot on Target is nog volop in ontwikkeling waarbij wij als VV ALFA SPORT ook dit bedrijf nog van feedback kunnen voorzien in de verdere doorontwikkeling.

Mochten er zodoende, naar aanleiding van deze mail, vragen en/of opmerkingen zijn, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan door te reageren per mail of door contact te zoeken met ons bestuur.

D’r bie zeen, is mitmaken!

Voor overige informatie en de meestgestelde vragen kun je hier klikken

Deel op Facebook
Adres
ALFA SPORT
Oirsbekerweg 90
6438HC Oirsbeek

Contact
046-4433107
info@alfasport.nl