ALFA SPORT

SV Schinnen

Voetbalvereniging RKDWS (Roomsch Katholieke voetbalvereeniging Door Wilskracht Sterk) werd in april 1934 te Schinnen opgericht. Het eerste voetbalveld, een windscheef terrein was gelegen aan de Altaarstraat te Schinnen, aan de Krekelberg. Omdat na een aantal jaar de lange naam steeds lastiger werd, is besloten om tot naamswijziging over te gaan, en sinds 1945 is de naam van de vereniging voluit Sport Vereniging Schinnen.

Omdat het terrein aan de Krekelberg niet meer voldeed aan de eisen die de KNVB stelden, verhuisde midden jaren 70 de vereniging naar het nieuwe gemeentelijke sportpark Terborg, vlak bij Kasteel Terborg. Het terrein aan de Krekelberg werd zo goed als het kon opgeknapt, en werd de thuishaven van de tweede voetbalclub die Schinnen rijk is: NVC (Nagelbeker Voetbal Club). Dit is echter geen officiële club welke is aangesloten bij de KNVB, maar een voetbalteam van een plaatselijk café in Schinnen, te weten Café 't Schöpke in Nagelbeek.

Omdat het sportpark Terborg midden in Landschapspark De Graven ligt, paste dit niet meer in het bestemmingsplan. Daarom heeft de vereniging samen met de toenmalige gemeente Schinnen besloten om de velden te verplaatsen richting Oirsbeek, naast de huidige velden van de Oirsbeekse voetbalvereniging ADVEO. Sinds juli 2007 is de nieuwe accommodatie een feit en is sportpark Terborg verlaten.

De voetbalclub kende in de jaren 50 en 60 van de twintigste eeuw enkele zeer succesvolle jaren, die de club tot in de hoogste regionen van de competitie brachten. In deze gouden periode is ook het talent van Hans Erkens ontdekt door de scouts van de grote clubs in Nederland. Verder heeft Schinnen ook op het moment een zaalvoetbalteam genaamd Futsal 1. Dit team is twee keer kampioen geworden in 2 seizoenen.

In het begin van de eenentwintigste eeuw waren er weer enkele succesvolle jaren. Op zondag 15 april 2007 werd Schinnen onder leiding van Henk Theunissen en Hans Erkens voor het eerst sinds 1967 kampioen. Dit keer in de zesde klasse. Een jaar later (2008) werd de club kampioen van de vijfde klasse, wederom onder leiding van hetzelfde duo. In het seizoen 2008/09 handhaafde de club zich in de vierde klasse. Een seizoen later werd via de nacompetitie, waarin in beide ronden met penalty's werd gewonnen, gepromoveerd naar de derde klasse.

Het eerste elftal speelde in zijn laatste seizoen (2015/16) in de Vierde klasse van het KNVB-district Zuid-II.

 

 


Deel op FacebookAdres
ALFA SPORT
Oirsbekerweg 90
6438HC Oirsbeek

Contact
046-4433107
info@alfasport.nl