ALFA SPORT

Archief

Vindt hier het archief aan verslagen geschreven gedurende de ALFA SPORT EK Pool 2021.
____________________________
Verslagen archief
____________________________

20-06-2021

🥐 Ça va bien? Jawohl!🍺

Titelfavoriet Frankrijk verslikt zich gigantisch in sterk spelend Hongarije!

De dag startte met een opnieuw tegenvallend Spanje tegen Polen. Een pot die weinig hoogtepunten liet zien en een terecht gelijkspel opleverde. Opvallend tijdens de wedstrijd: Scheidsrechter Daniele Orsato deelde maar liefst zes gele kaarten uit. Dat is bijna net zoveel als de voorspelling van Kas Peters (21), Sander Kuipers (23) en Raimond Cremers (28). Tussenstand van gele kaarten staat dit toernooi dan ook op 62 en de eerste bonuspunten zijn hiermee definitief verspeeld.

Dat er dit EK uitslagen zijn die ‘niemand had verwacht’ was al duidelijk, maar nu blijkt ook titelfavoriet Frankrijk zich te verkijken op toch wel de ‘verwachtte nummer 4’ van de poule des doods. Een sterk spelend Hongarije kwam zelfs op voorsprong tegen de Fransen.

De Duitsers laten zien dat ze opnieuw meestrijden om de titel en toonden zich tegen de Portugezen oppermachtig. Cristiano Ronaldo bracht de Portugezen in de 15e minuut nog op voorsprong maar Dias en Guerreiro hielpen de Duitsers graag op weg naar de overwinning. Met twee eigen doelpunten in slechts vier minuten speeltijd kantelde de wedstrijd vlak voor rust. Eindigt Joachim Löw ondanks de geruchten over ontevredenheid in de spelersgroep dan toch ver in zijn laatste eindtoernooi? Leuk feitje van de commentator: Wisten jullie al dat Robin Gosens een Nederlandse vader heeft?

Enige en belangrijke verschuiving in de top 5 van de EK Pool is op de nummer 1 positie. ALFA SPORT verlatende speler Ruben Custers maakt plaats voor nieuwkomer Mart Jongen. Een vooruitziende blik richting een basisplaats in het nieuwe seizoen?

De laatste speelronde breekt vandaag aan en daarmee gaan de eerste teams zich definitief positioneren voor de 8ste finales. Beide wedstrijden uit Poule A worden gespeeld om 18:00 uur. Laten de Turken toch één keer zien dat ze wel kunnen voetballen of gaan ze strijdend ten onder? Toont Italië zich als ware titelfavoriet tegen Wales? Boekt Max Verstappen opnieuw een Nederlandse overwinning? Het beloofd weer een mooie sportdag te worden!

____________________________

19-06-2021

⚔️The Battle of Brittain⚔️

Na een dag (iets te) groots de overwinning te vieren, was er gisteren uitgebreid tijd om eens goed voor de wedstrijden te gaan zitten. Waar de verwachtingen vooraf nog hoog lagen, eindigt de dag in een kleine teleurstelling.

De Kroaten waren vooraf overduidelijk favoriet, maar verslikte zich toch echt in de Tsjechen. Beide ploegen speelde zeer matig en een gelijkspel was dan ook meer dan terecht. De Zweden hadden ook grote moeite om Slowaakse verdediging te doorbreken. In de 77ste minuut is een penalty de reddende engel die het elftal tot een overwinning leid.

De eerste officiële interland ter wereld herhaalde zich gisteren opnieuw in The Battle of Brittain. De Schotten hadden massaal hun kilt uit de kast getrokken voor de wedstrijd. In grote getale waren ze dan ook aanwezig op Wembley voor de Britse derby. Waar de Tartan Army echter trots mogen zijn op het sterk spelen van hun elftal, voelde het voor de Engelse supporters als een ware mineur. De Schotten waren met name in de corners gevaarlijk terwijl de Engelsen slechts enkele kansen hebben weten te creëeren. Einduitslag is dan ook net als in 1872 helaas 0-0. Slechts één deelnemer had deze uitslag vooraf voorspeld. Guillaume Huisman neemt hiermee dan ook (definitief?) afscheid van het onderste rijtje.

In totaal mogen we dan ook slechts drie doelpunten noteren, waarvan er twee een penalty waren. Laten we hopen dat de poule des doods vandaag meer spanning en sensatie brengt. Grote vraag van vandaag: Wat doet CR7 vandaag en wie stoot RC4 van de troon in de EK Pool? Veer goan het mitmaken.

____________________________

18-06-2021

Ja, we zijn d’r weer niet op tijd bij, want we hebben gewonnen en de organisatie ging gisteren even net zo lekker als Denzel Dumfries op dit EK! 👀

Het was een succesvolle dag! Niet alleen voor het Nederlands Elftal maar ook voor een heel aantal deelnemers. We zagen zelfs iets gebeuren wat nog niet eerder gebeurd is in de geschiedenis van de ALFA SPORT EK Pool. Remo Antwerpen en Ruben Custers wisten alle drie de wedstrijden volledig goed te voorspellen en zijn zodoende de nummer 2 en 1 van de ranglijst. In de tussentijd rijgt Patrick Otten de goudgele rakkers in de Johan Cruijff Arena sneller aaneen dan punten in de EK Pool, hulde daarvoor.

De wedstrijden zijn inmiddels bezig en je kunt stoppen met het refreshen van de website! Vanavond zal er hopelijk iets minder diep in het glaasje gekeken worden en morgen zullen we dus gewoon weer op de gebruikelijke tijd updaten! Ver zeen os! 

____________________________

17-06-2021

🔪Nieuwe ronde, nieuwe kansen!🔪

De messen waren wederom geslepen en iedereen stond er klaar voor. Speelronde 2 is afgetrapt.

Bij de Finnen bleek al snel dat de wedstrijd tegen de Denen enkel gewonnen was door de gebeurtenissen rondom Eriksen. Met slechts één doelpoging wisten ze de wedstrijd tegen de Denen te verzilveren. Tegen Rusland lieten ze net zo weinig zien en duidelijk waren de strijders van Poetin een maatje te groot voor ze.

De tüterende Turken waren ook in geen velden of wegen te bekennen en de wonderthee was dan ook waarschijnlijk niet zoet genoeg. Het was vanaf minuut één overduidelijk dat Wales met de overwinning naar huis zou gaan. Wel blijkt dat Bale op de golfbaan veel heeft geleerd van de snelheid van zijn golfkarretje. Zelfs Werner is als scheidsrechter sneller aan de overkant van het veld.

Spannendste pot van gisteren was toch zeker Italië tegen Zwitserland. Even leek Chiellini de Italianen op voorsprong te brengen met behulp van een klein handje van god. Pas in de herhaling zag het publiek wat de VAR vrijwel direct zag. Hands! God gaat Italië niet op voorsprong helpen. Slechts enkele minuten later zorgt een prachtige opening ervoor dat Berardi op de brommer springt. Een scherpe voorzet maakt dat Locatelli scoort. Het begin van het einde voor Zwitserland. Eindstand 3-0.

Het klassement is opnieuw aardig opgeschud en voor het eerst heeft Conner de top 5 moeten verlaten. Daar waar Luc Cremers eerste staat, doet zijn oudere broer Coen voorlopig een serieuze gooi naar de poedelprijs. Hij heeft een achterstand (lees: voorsprong) van vier punten op de nummer 128. Zo zie je maar, voetbalverstand komt niet met de jaren… Blijkt ook maar weer dat voetbalkennis duidelijk niet in Zeeland voorkomt aangezien, onze zeeuw in deze pool, Jesse van Goethem meestrijd voor de laatste plekken. Grootste stijger van vandaag komt van een andere ex-prins, maar dan uit Merkelbeek. De motor van Jur begint langzaam te pruttelen en hij maakt daarmee een sprong van 45 in het klassement.

We gaan er vandaag weer voor zitten in deze tropische temperaturen. Gaat Nederland opnieuw met een overwinning terug naar Zeist? Zik geer het mer op ozze insta!

__________________________

16-06-2021

Ronnie is toch ginne wijke pony

De Hongaren leken gisteren af te stevenen op een belangrijk gelijkspel. Gesteund door bijna 70.000 uitzinnige gekken verspeelden zij al hun kansen aan de Portugezen. Vier totoërs verwachten een stunt en een volgende ronde voor de Hongaren, maar dat lijkt een lastige klus. Zeker omdat de Duitsers niet weer voor een afgang op een eindtoernooi zullen gaan! Dit ondanks het gemis van een type Klose. De Fransen toonden gisteren maar eens te meer hoe defensief voetbal de toon voor dit EK lijkt te zetten. Alle kaarten op Mbappenzema!

Over kaarten gesproken, die zijn in onze top vijf opnieuw geschud en voor onze bonusvragen goed gestart. Er zijn tot nu toe 24 gele kaarten gevallen, 1 rode en Frankrijk heeft een patent op afgekeurde goals door de VAR.

Conner Claessens en LCB hebben allebei een aas in de handen en delen de koppositie. Nieuw in onze top drie zijn nieuwe namen te vinden: Stijn Hendrix komt binnen op 3. Gevolgd door de alleskunners Kas Peters en Mart Jongen. Zo zie je maar weer wat een correct voorspelde uitslag kan doen. Vandaag weer een aantal mooie potjes. Kan Finland hun goal net zo goed verdedigen als hun oostgrens tegen die vermaledijde Russen? Hebben de Turken vandaag wel een wonderthee’tje gedronken? Trekken de Zwitsers een Alpenmuur op voor hun zestien?

____________________________

15-06-2021

🍾 Ach, wat is het leve Schick! 🍾

Het kon ook niet anders dan dat onze top vijf aardig opgeschud zou worden. De enigszins verrassende uitslagen zorgen dan ook voor een nieuwe nummer 1.

De Nachroave waren het erover eens dat het leve sjoen is bij de Tsjechen en Slowakijers. Als er dan ook nog met geMak zo’n Schicke goals worden gemaakt, is de op een kar rondtrekkende LCB onze nieuwe nummer 1. Voormalig koploper Conner Claessens moet nu ook Anna Aarts voor zich dulden. De top 5 wordt gecompleteerd door Bjorn Gorissen en
Paul Lintzen.

Al met al hield de avondwedstrijd niet over, aangezien Spanje geen Raúl of Torres meer heeft. De stugge en lelijk voetballende Zweden houden de volgens 9 meespelende totoërs Europees Kampioen op een 0-0 eindstand. Groter is de verwachting voor vandaag wanneer de poule des doods eindelijk van start gaat. Verrassend genoeg ziet niemand uit de top van het klassement onze oosterburen van de Fransen winnen. Is deze voorspelling terecht?

____________________________

14-06-2021

🦁The day after!🦁

D'n sjtumming zat er gisteren goed in, nadat we na zeven jaar dan eindelijk weer mochten aantreden. Menig Nederlander zit dan ook met geknepen oogjes op het werk. Want een overwinning vieren, dat kunnen we wel!

Ondanks het overvliegende vliegtuigje begonnen de mannen onder hoede van de Boer toch in de veelbesproken 5-3-2 opstelling. De start was sterk, maar het verzilveren ervan leek pas in de tweede helft te gebeuren. Een sterke Dumfries nam het elftal op sleeptouw en zorgde uiteindelijk met het derde doelpunt dat de overwinning in thuisland Nederland bleef. Thijs Scheepers was daarmee de enige die de uitslag exact goed had. Ook de Engelsen mochten gisteren van start tegen Kroatië en wisten hun eerste overwinning moeizaam binnen te slepen. Oostenrijk bracht zichzelf tot koploper in groep E, met een 3-1 overwinning op Noord-Macedonië. De kaarten zijn opnieuw geschud maar Conner weet zijn positie sterk te verdedigen. De overig deelnemers in de top 5 van gisteren hebben plaats moeten maken voor nieuwkomers en daarmee is de strijd opnieuw spannend.

Tijd om de dag uit te kateren en klaar te zitten voor de volgende wedstrijden!

____________________________

13-06-2021

🚨Voetbal is toch even een bijzaak en oninteressant!🚨

In het kader van ‘dit-kon-niemand-voorspellen’ vond gisteren één van de angstigste EK momenten ooit plaats. Natuurlijk gaat het niet over de zaadpot tussen Wales en Zwitserland.
Het zesuurtje, Denemarken-Finland, draaide namelijk om het drama rond Christian Eriksen.

Twee seconden werd nog gedacht aan een onorthodoxe en goedgeplaatste knie pass. Al snel bleek dat het echt foute soep was en drongen de Deense blikken van spelers door tot in onze huiskamers. Gelukkig lijkt het beter te gaan met de voormalig Ajacied. Romelu Lukaku verwees na zijn eerste goal nog naar Cris en nestelt zich direct aan kop van het topscorerslijstje van dit EK.

Conner Claessens staat na speelronde twee solo aan kop van onze EK pool. Van meet af aan daar blijven staan met de hijgende adem van een Vince Pecasse in de nek: het is een zware opgave! Vandaag is Oranje’s eerste wedstrijd en maar twee spelers zien een verlies tegemoet: Dan Goossen en Indy Otten. Krijgen zij gelijk?!

____________________________

12-06-2021

Jeer zeet d’r bie!

🏆Jeer zeet d'r bie en goat het mit zien 128’en mitmaken!🏆

De fluit van Makkelie werkt en er is geen tüterende Turk te bekennen. Het EK in 2021 en onze EK pool is dan ook met een vliegende start begonnen.

Onder een strakblauwe Romeinse hemel schoten de Italianen als gladiatoren uit de startblokken. Negen deelnemers aan onze EK pool zien de Azzurri ook Europees Kampioen worden. De Turken daarentegen, zij bliezen in maart Oranje nog compleet omver, maar gisteren bleken zij slechts een koud Cappadocisch briesje. De eerste eigen goal wordt wel op hun conto bijgeschreven en dit is van belang voor de bonusvragen.

Na speeldag 1 blijkt het alfabet de scherprechter voor de tussenstand. Anke Christiaens pakt, zoals intimi haar kennen, brutaal de leiding. Kamp Otten (Jeanny en Chantal Extra), Jos de Koster én Conner Claessens staan tevens op pole position voor de 500 piek. Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft. Van onze koplopers zien zowel Anke als Chantal de Welshmen winnen van Zwitserland. Hiermee onderscheiden zij zich van de andere nummers 1. De grote vraag van vandaag en het antwoord op de EK pool is en zal blijven: ‘wae het wit, dea wint’!

____________________________

11-06-2021

D'n aftrap!

🏆 Wae het wit, dae wint 🏆

Onze vingers jeuken en jouw hersenen hebben gekraakt bij de grote vraag: wie volgt Cristiano Ronaldo op als cupliftende Europees Kampioen?

Het waren 7 lange jaren zonder Oranje op een eindtoernooi, maar ver zeen d’r weer bie en veer goan ‘t mitmaken. De gouden generatie van onze zuiderburen moet nú oogsten voor het te laat is. De Fransen bulken van kwaliteit en de Italianen zijn weer linke soep. De Engelse tabloids hebben de Three Lions al gekroond tot kampioen en de Pruusse blieve Pruusse.

Het uitgestelde EK moet het gemis van een troosteloos voetbalseizoen goed maken. Daarom zullen wij jullie dagelijks met een wedstrijdverslag en een pooltussenstand up-to-date houden. Dit is het moment om jullie voetbalkennis te etaleren en met mooie prijzen naar huis te gaan. Wie tuimt er weer in of wie is samen met de eerste prijs een mooi stel?

''D'r bie zeen, is mitmaken''

____________________________Deel op FacebookAdres
ALFA SPORT
Oirsbekerweg 90
6438HC Oirsbeek

Contact
046-4433107
info@alfasport.nl