ALFA SPORT

Flexibele winterstop en wedstrijden verplaatsen

Tue 24 Oct

Met de introductie van de nieuwe speeldagenkalender is er, naast de latere start van de competitie, nog een aantal andere zaken veranderd. Daarnaast willen wij graag nog even de aandacht vestigen op een aantal andere belangrijke onderwerpen zoals de flexibele winterstop, Pasen en Pinksteren, verplaatsen van wedstrijden en het digitaal verplaatsen van wedstrijden

Flexibele winterstop

In de periode van 27/28 januari tot en met 3/4 maart 2018, na de reguliere winterstop, is er sprake van een flexibele winterstop. Dit betekent dat er een ruimte van zes weken is ingelast om vier wedstrijden te spelen. Verenigingen kunnen binnen deze periode in onderling overleg bepalen of ze een wedstrijd naar een andere datum willen verplaatsen dan op het wedstrijdschema staat aangegeven. Dit geldt voor alle wedstrijden, dus ook in de categorie A.

Als verenigingen er samen niet uitkomen, blijft het schema uiteraard leidend. Deze nieuwe opzet wordt aankomend seizoen getest en op basis van de resultaten wordt gekeken of dit in de toekomst kan worden uitgebreid binnen de reguliere competitie.

Pasen en Pinksteren

Dit seizoen worden er op tweede Paasdag geen (inhaal)wedstrijden ingepland. In het Paasweekend worden alleen op zaterdag en zondag wedstrijden gespeeld. Ook op tweede Pinksterdag plant de KNVB geen wedstrijden in. Alleen op de zaterdag 19 en zondag 20 mei staan er wedstrijden ingepland. In het Pinksterweekend wordt het op één na laatste competitieprogramma van het seizoen gespeeld.

Voor zowel de categorie A, als de categorie B geldt dat voor alle teams de laatste twee volledige wedstrijdprogramma’s in principe op dezelfde datum worden vastgesteld. Voor de mannen eerste teams (zaterdag- en zondagvoetbal) en de vrouwen Top-, Hoofd- en eerste klasse geldt dat de laatste twee volledige wedstrijdprogramma’s in principe op dezelfde datum en op een gelijk aanvangsuur worden vastgesteld.

Verplaatsen van wedstrijden (datum en/of tijd)

Categorie A

Met uitzondering van de hierboven genoemde flexibele winterstop, mogen wedstrijden in de categorie A in onderling overleg tussen beide teams alleen worden verplaatst naar een datum gelegen voor de oorspronkelijke wedstrijddatum.

Verenigingen kunnen tot acht dagen voor de wedstrijd via de accommodatiebezetting van Sportlink eenzijdig de aanvangstijd aanpassen. De deadline wordt ook in de accommodatiebezetting bij de betreffende wedstrijd vermeld. Dit geldt voor alle wedstrijden in de categorie A, met uitzondering van de standaardteams heren en vrouwen tot en met de eerste klasse, en alle divisiewedstrijden in het jeugdvoetbal. Alle betrokkenen krijgen achteraf via de wedstrijdwijzigingen bericht. Binnen acht dagen kan een wedstrijd alleen worden verplaatst in onderling overleg en met goedvinden van de competitieleider.

Categorie B

Wedstrijden in de reeksen die vastgesteld staan in de periode van 23 september t/m 31 december mogen in onderling overleg verplaatst worden, maar moeten wel in deze periode gespeeld worden. Voor volledige competities geldt de periode van 23 september t/m 31 januari. Wedstrijden die vastgesteld staan in de periode van 1 januari t/m 1 juni mogen in onderling overleg verplaatst worden, maar moeten gespeeld zijn voor de laatste twee competitierondes van 19/20 en 26/27 mei. De onderlinge afspraak moet zijn gemaakt vóór de oorspronkelijke speeldagdatum.

Verenigingen kunnen tot acht dagen voor de wedstrijd via de accommodatiebezetting van Sportlink eenzijdig de aanvangstijd aanpassen. De deadline wordt ook in de accommodatiebezetting bij de betreffende wedstrijd vermeld. Dit geldt voor alle wedstrijden in de categorie B. Alle betrokkenen krijgen achteraf via de wedstrijdwijzigingen bericht. Binnen de acht dagen kan een wedstrijd alleen in onderling overleg worden verplaatst en met goedvinden van de competitieleider. Het verplaatsen van een wedstrijd telt niet mee als snipperdag.

Digitaal verplaatsen van wedstrijden

Sinds vorig seizoen is het mogelijk om wedstrijden digitaal te verplaatsen. Deze regeling is dit seizoen uitgebreid met de mogelijkheid om wedstrijden te verplaatsen naar zogenaamde inhaalweekenden.

Wedstrijden kunnen worden aangepast zodra ze definitief door de KNVB zijn vastgesteld. Dat is ongeveer drie weken voorafgaand aan de wedstrijddag. De in Sportlink Club roze gekleurde wedstrijden kunnen dus niet worden aangepast.

Deel op FacebookAdres
ALFA SPORT
Oirsbekerweg 90
6438HC Oirsbeek

Contact
046-4433107
info@alfasport.nl